Bananlapper – Enkle, sunne & gode

Disse må du bare prøve. Jeg elsker dem, og spiser dem både varme, kalde, med eller uten tilbehør. De metter godt og smaker enda bedre!

Lappene er et godt alternativ til frokost, lunsj, mellommåltid eller kvelds. De er sunne og smaker veldig godt, både varme og kalde. I tillegg er de enkle å lage og inneholder kun 90 kcal pr 50 gram .

Jeg gleder meg til frokosten i morgen, fordi jeg har spart 2 stk som jeg skal spise kalde med cottage cheese, eplemos og litt kanel på toppen.

Oppskrift:

8 lapper á 50 gram:

2 modne bananer

100 gram havregryn

2 egg

0,5 dl ekstra lett melk (50 gram)

2 ts bakepulver

1 ts kanel

1 ts kardemomme

Kna bananene med en gaffel og bland deretter inn resten av ingrediensene. La røren hvile ca 10 min slik at havregrynet blir litt mykt. Stekes på middels varme på begge sider.

Jeg bruker litt smør på pannen. Jeg tar litt smør på tørkepapir og smører det på.

Lappene er både gode uten noe på og med masse godt tilbehør. Se eksempel på tilbehør under bildet.

Tilbehør:

Du kan spise lappene med mye forskjellig tilbehør.

  • cottage cheese og eplemos uten sukker
  • vanilje yoghurt og jordbær/blåbær
  • lettere mysost
  • smør og syltetøy
  • Yoghurtis og bær

BON APETIT!

♥ Hilde ♥