Jordbærgrøt m/cottage cheese og bær

Endelig har de norske jordbærene kommet, de smaker helt nydelig. Spesielt de fra Mæle Jordbær ved Somaleiren. Ingen over og ingen ved siden!
På denne årstiden er jordbærgrøt i alle varianter min favoritt. Du kan bruke den som måltid eller dessert. Sunn, deilig og lite kalorier – om du bruker sukrin som søtning. Jeg har nettopp spist en herlig og mettende frokost og vil gjerne dele den med dere.

Oppskrift

500 g jordbær

1 dl vann

2 ss sukrin gold (kan også bruke vanlig sukker)

1 ss potetmel (justeres etter hvor fast/flytende du ønsker den)

Tilberedes:

Rensk og ha jordbærene i en gryte med 1 dl vann, kok til de er helt møre.

Rør/visp jodbærene til det ikke er klumper igjen.

Bland i sukrin gold (tåler varme) og potetmel (løses opp i vann først)

Sett grøten til kjøling. Du kan spise grøten både varm og kald/lun. Jeg lager som oftest dobbel porsjon og har den stående i kjøleskapet, men det går ikke lang tid før jeg må lage ny porsjon 🙂

Ulike varianter:

Jordbærgrøt, cottagecheese, yoghurt og bær + litt sukrin på toppen

jordbærgrøt, yoghurt + litt granola

Jordbærgrøt og yoghurtis

Jordbærgrøt og vaniljesaus zero

Når jeg skal ha den som måltid, strør jeg gjerne litt granola på.

God pinse!

♥ Hilde ♥