En myte at bukfettet er umulig å bli kvitt!

Veldig mange sliter med mye bukfett. Det er det fettet som legger seg mellom innvollene våre og regnes som det farlige fettet. Man kan ofte se menn med tynne armer og ben og en stor hard mage. Det er tegn på mye bukfett. Det er ikke underhudsfettet, det som lager valker, som er det farlige. Men fettet som ligger inni magen og lager magen hard.

Bukfettet er mer betent og hissig og øker risikoen for hjerte- og kar sykdommer.

Bukfettet er ikke så vanskelig å bli kvitt som mange tror

Bukfettet er mer aktivt enn underhudsfettet, og er det fettet på kroppen som forbrennes først. Derfor skal du spise mindre og trene mer. Det er ingenting mer spesifikt enn det å gjøre. Kroppen velger selv hvor den vil plukke fett, men bukfettet er veldig villig til å bli brukt. Der fikk vi avlivet en myte om at bukfettet nesten er umulig å bli kvitt.

Stress fører ofte til økt bukfett

Det er dels fordi mange svarer på sitt eget stress med dårlige matrutiner og matvarevalg, og dels på grunn av effekten av stresshormoner som hemmer fettforbrenning og fremmer fettlagring – spesielt i buken.

Punktslanking er ikke mulig

Hvis du ønsker å slanke bort bukfett, er ikke sit-ups det riktige å gjøre. Ja du får strammere muskler og sterkere mage, men magefettet som ligger over musklene forsvinner ikke fordi om du tar sit-ups. Tren variert og forbrenn masse kalorier. Lange fjellturer, spinning, jogging, sirkeltrening, intervaller og mer. All aktivitet er bra. Sunnere spising i riktig mengde er et must!