Stretching

Er du plaget med stramme og ømme muskler? Ofte kan det løses opp med stretching og massasje.

Stretching er en effektiv metode for å øke og beholde bevegeligheten din på, og gjør at muskler og sener blir mer elastiske.  Stive og stramme muskler kan føre til slitase og smerter i muskler og ledd. Streching kan hjelpe mot dette. Terapeutisk streching betyr at vi strekker musklene for deg – passiv utstrekk. Vi tar tak i de stedene du trenger det. Når muskelspenningene blir løst opp, blir det lettere å bevege seg, smerter kan forsvinne og ofte kan man få en følelse av letthet og velvære.

Stretching er bra for forebygging mot skader og rehabilitering. Mange sliter med stive, korte og ømme muskler som ofte kan løses opp med streching og massasje.

Hvem trenger stretching?

Mange opplever å ha problemer med å bøye seg ned å ta på sokker og sko eller bøye seg ned for å hente noe fra gulvet. Dette kan være stramme muskler i sete, hofter, bakside eller framside av lår og rygg. Når du kommer på stretching tøyer vi de relevante musklene og du vil ofte merke en forskjell umiddelbart.

Andre er stive i rygg/nakke og vonde i skuldre. Da begynner vi ofte å tøye brystmuskulaturen, fremside av skulder, nakke og en del av ryggmusklene. Det føles som en befrielse etterpå, du blir lett og ledig. Er du veldig stiv i musklene, er det kanskje nødvendig at du kommer flere ganger.

Streching er bra for alle, fordi det er ikke noen hemmelighet at for hvert år som går blir musklene og senene våre stivere og strammere. Det er en del av aldringsprosessen og ofte en kombinasjon av fysisk degenerasjon og inaktivitet.

Slik fungerer stretching

Stretchingen foregår på en behandlings benk. Du har på deg tøyelige klær, gjerne treningsklær. Vi tar en muskeltest, som betyr at vi sjekker styrken på de forskjellige musklene. Grunnen er å se om det er muskler som er svakere enn normalt, og da er ofte motsatt muskel altfor stram og sterk. Den svake trenger mer trening og den sterke må tøyes slik at den blir mer elastisk. Under behandlingen er det du som styrer hvor langt vi kan tøye hver muskel, for det er du som kjenner når det strammer og når det blir vondt. Når det er nok, sier du «Stopp». Det skal ikke være vondt.

Vi avslutter timen med 15-20 minutt med rygg/nakkemassasje.

Se hva stretching gjør med musklene dine:

Prisliste stretching

  • Stretching 60 min
    kr 695
    Behandlingen avsluttes med 20 min. rygg- og nakkemassasje.
  • Stretching 90 min
    kr 895
    Timen avsluttes med 30-40 minutt massasje.